Een magische plek met betekenis voor de toekomst

Gebiedsontwikkeling rondom food

In Ede, in de regio Foodvalley en vlakbij de Wageningen University & Research, wordt het voormalige kazerneterrein Maurits Zuid omgetoverd tot dé food-ontmoetingsplek in Nederland: het World Food Center.

Case study

World Food Center / In een gebied rijk aan voedselhistorie ontstaat een magische plek met betekenis voor de toekomst.

ANTWOORD

Een plek waar bedrijven en organisaties zich vestigen, waar bezoekers spelenderwijs alles over ons voedsel te weten komen en waar mensen wonen, werken en thuiskomen. Hier tonen makers, bedrijven en organisaties, van start-ups tot oudgedienden, hun food-innovaties aan een breed publiek en komen vruchtbare samenwerkingen tot bloei. Een plek waar voedsel centraal staat en de adembenemende natuur van de Veluwe letterlijk het gebied binnenkomt.

Mattmo werd gevraagd mee te denken in de positionering en strategie van het gebied omdat Mattmo veel ervaring heeft in food en vastgoed ontwikkelings trajecten.

Mattmo creëerde de strategie, visuele identiteit met bijbehorende middelen zoals film, brochure etc. 

Het World Food Center-gebied wordt ontwikkeld door de gemeente Ede en WFC Development B.V., een samenwerking van BPD (Bouwfonds Property Development), Green Real Estate B.V. en Van Wijnen Groep N.V.