Purpose Accounting Collective (PACC)

VRAAG

Samen met vijf andere zakelijke dienstverleners heeft Mattmo het ‘Purpose Accounting Collective’ (PACC) opgericht.

 
Case study

Purpose Accounting Collective (PACC) / Purpose accounting houdt in dat ondernemingen hun waardecreatie zowel in financiële, sociale én ecologische zin wereldkundig maken.

ANTWOORD

Purpose accounting houdt in dat ondernemingen hun waardecreatie zowel in financiële, sociale én ecologische zin wereldkundig maken. Heel relevant voor alle beursgenoteerde bedrijven en bedrijven die voldoen aan twee van deze criteria: meer dan 250 medewerkers, meer dan €40 miljoen omzet, meer dan €20 miljoen op de balans. 

Op grond van de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) zijn zij verplicht om vanaf 2024/2025 ook te rapporteren over de milieu- én sociale impact van hun bedrijfsactiviteiten. Het betekent dat zij zich nu al moeten voorbereiden: KPI’s definiëren, processen aanpassen en implementeren. Dit voortraject is intensief en vergt tijd. En het begint met het definiëren en zichtbaar maken van uw purpose: het hogere doel van uw organisatie en hoe u deze naar de buitenwereld vertaalt. Mensen willen in deze tijd uw maatschappelijke drijfveren én de impact die u maakt ook zien. Met alle aspecten kunnen Mattmo en haar PACC-partners u helpen.