Grape Hunters

Natuurwijn

Natuurwijn is wijn zonder chemische toevoegingen en met een minimale hoeveelheid sulfiet.

Case study

Grape Hunters / Natuurwijn is ongefilterd, waardoor het er in het glas uitziet als troebele appelsap.

Jurriaan Morsink en Dido Voorma hebben de wereld afgereisd en gewerkt bij wijngaarden. Daar kwamen ze er achter dat er  tijdens het proces veel gebeurt om de smaak te manipuleren. Ze wilde daarom zelf wijn gaan maken en wel zo puur mogelijk zoals de natuur het aanbiedt. Deze zogenaamde natuurwijn is een nieuwe ontwikkeling binnen de wijn industrie. 

Natuurwijn is wijn zonder chemische toevoegingen en met een minimale hoeveelheid sulfiet.  Het ruikt ook heel anders dan gewone wijn. De smaakbeleving is echter compleet uniek. Veel jonge wijnmakers in de wereld zijn hiermee bezig en kunnen vergeleken worden met de vele onafhankelijke kleinschalige bierbrouwerijen die recent ontstaan zijn. Deze onafhankelijke vrije geesten willen echt een statement en het verschil maken.

Dana Voorma en Jurriaan starte hierdoor het bedrijf Grape Hunters die deze speciale wijnen bij elkaar zoekt en op de (super)markt brengt onder de naam Grape Hunters.